Expertmedia

Social Media

Waarom inzetten op Social Media in 2024?

  1. Groot bereik: Door aanwezig te zijn op Social Media, vergroot je jouw bereik en heb je de mogelijkheid om veel mensen te bereiken en te betrekken bij je merk, brand of bedrijf én om meer bezoekers te trekken naar je nieuwe website.

  2. Directe communicatie met je doelgroep: Social Media maakt het mogelijk om direct in contact te komen en te communiceren met je doelgroep. Je kunt snel reageren op vragen, opmerkingen en feedback, waardoor je een sterke relatie kunt opbouwen met je klanten.
    Opgelet, wij bieden geen Commnunity Management aan), wij kunnen u wel helpen met de juiste tools voor het optimaal opvangen van de (vele) berichten.
  3. Vergroten van de merkbekendheid: Social Media is een krachtig hulpmiddel om je merkbekendheid te vergroten. Door aanwezig te zijn op Social Media en content te delen, kun je je brand, merk, product, dienst of bedrijf meer zichtbaarheid geven.

  4. Het stimuleren van verkeer naar je website: Door de juiste strategieën toe te passen en waardevolle content te delen, kun je meer verkeer naar je website genereren via Social Media. Dit kan leiden tot meer leads, klanten en omzet.

  5. Concurrentievoordeel: In 2024 zal Social Media nog steeds een belangrijke rol spelen in marketingstrategieën. Door er nu op in te zetten, kun je een voorsprong nemen op je concurrenten die niet actief zijn op Social Media of achterlopen op het gebied van strategie en content creatie.

Kortom, inzetten op Social Media in 2024 is essentieel om je nieuwe website te promoten, je merk te laten groeien, de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten en je concurrentie een stap voor te blijven. Met een goed doordachte Social Media strategie en een effectief plan kun je de gewenste resultaten behalen en je bedrijf laten bloeien.

The Expertmedia Team

Stappenplan

01. Intakegesprek voor de bepaling van jouw doelgroep

Voordat je verder aan de slag gaat met het opzetten van een Social Media strategie, is het belangrijk dat we samen jouw doelgroep en doelstellingen identificeren.

Wie wil je bereiken en wat hoop je te bereiken met je Social Media inspanningen? Door dit helder te hebben na een éérste intakegesprek, kunnen wij voor jou gerichte content creëren en de juiste kanalen kiezen.

02. Research

Niet alle Social Media kanalen zijn geschikt voor jouw bedrijf of jouw brand of jouw doelgroep. Wij onderzoeken voor jou welke kanalen het meest populair zijn bij jouw brand, merk of bedrijf, én welke het beste aansluiten bij je doelstellingen.

We doen onze research op de platformen zoals Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter (X), TikTok, enzovoort. Door jou het juiste kanaal te adviseren, vergroten we de kans op succes en effectieve communicatie met je doelgroep.

03. Content Creation & Publishing

Gewoon aanwezig zijn op Social Media is niet voldoende. Men dient visueel aantrekkelijke én ook waardevolle content te hebben of te creëren om de aandacht van je doelgroep te trekken en om de betrokkenheid te stimuleren.

Samen met onze Copywriter en Content Creator zorgen wij ervoor dat jouw content informatief, relevant en boeiend is. Dit kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, video’s, infographics, enzovoort. Door waardevolle content te bieden, vergroot je de kans dat mensen je gaan volgen, je berichten delen en zich betrokken voelen bij je merk of bedrijf.

Eens de content klaar is, gaan we deze inplannen op de gekozen Social Media kanalen met de nodige frequentie. Alles op maat afgestemd naar uw wensen en uw budget!

04. Analyse

Het is essentieel om de Social Media activiteiten te monitoren en te  analyseren om te zien wat wel en niet werkt. Wij gebruiken verschillende Social Media analytics tools om statistieken te volgen, zoals het bereik van je berichten, het aantal likes en shares, het aantal volgers en de betrokkenheid. Op basis hiervan kunnen we na 3 of na 6 maanden de gekozen strategie aanpassen en optimaliseren om de gewenste resultaten te behalen.

05. Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen

Social Media is voortdurend in ontwikkeling en verandert snel. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de Social Media wereld. Dit is voor u een tijdrovende job dus waarom dit niet uitbesteden aan iemand waar dit dagdagelijkse kost is?

Onze Social Media Expert leest de nodige blogs, volgt tal van influencers, en gaat naar tal van webinars en conferenties.
Door up-to-date te blijven, kan zij nieuwe innovatieve en effectieve strategieën voorstellen om jouw Social Media te boosten!

Een goeie dienstverlening aan een realistisch budget

In 2000 opgestart als een eenmanszaak en ondertussen uitgegroeid tot een dynamisch team van gedreven mensen met een passie voor marketing, communicatie en technologie.
Graag komen wij bij jullie aan tafel zitten om constructief mee te denken met de beste oplossing voor onze gemeenschappelijke uitdaging : van de uitstraling van uw product of dienst het succes maken dat het verdient. Niet alleen op grafisch & functioneel vlak maar tevens met de juiste aandacht voor timing en budget.

Erwin De Troch
zaakvoerder
0477 55 06 83

Happy Clients
0
Project Completed
0
Cups of Coffee
0
Great Ideas
0

Contacteer ons

Stap1: Intake

Tijdens een uitgebreid gesprek luisteren we naar uw noden en zoeken we constructief mee naar de beste oplossing.